Lukupiiri

Tapahtuma

Otsikko:
Lukupiiri
Milloin:
2.2.2018
Sijainti:
Kirjasto - ,
Kategoria:
Tapahtumat

Kuvaus

Helmikuun lukupiirissä keskustellaan v. 1961 syntyneen suomenruotsalaisen Kjell Westön tuotannosta, joka tunnetuimmilta osiltaan liittyy Helsingin kaupungin ja sen asukkaiden historiaan lähtien sadan vuoden takaa ja päätyen lähelle nykypäivää - vähäosaisimpiakaan kaupunkilaisia unohtamatta.

Kjell Westön läpimurtoteos oli v. 1996 ilmestynyt romaani Leijat Helsingin yllä, joka toi tekijälle Kiitos kirjasta -mitalin. Kirjasta valmistui muutama vuosi myöhemmin myös elokuvasovitus. Teatterisovituksia Westön teoksista on tehty useita, viimeksi Kansallisteatterin pienelle näyttämölle romaanista Kangastus 38 syksyllä 2017. Tällä romaanilla tekijä voitti Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon v. 2014. Finlandia-palkintoehdokkaana Kjell Westö on ollut useita kertoja ja sai palkinnon v. 2006 teoksesta Missä kuljimme kerran. Hänet on palkittu myös Pro Finlandia -mitalilla, ja v. 2005 hänelle myönnettiin valtion viisivuotinen taiteilija-apuraha.

Kjell Westön uusin romaani Rikinkeltainen taivas ilmestyi syksyllä 2017 samanaikaisesti suomeksi, ruotsiksi, norjaksi ja tanskaksi, ja kirjan käännösoikeudet on myyty myös Ranskaan ja Saksaan.

Kirjailijantyönsä tärkeimmäksi vaikuttimeksi Kjell Westö määrittelee loputtoman kiinnostuksen ihmisen mysteeriin.


Tapahtumapaikka

Location:
Kirjasto