ÔĽŅ

ukkkvely


UKK-kävelytesti ke 24.5. klo 16 alkaen (klo 19 asti)
Lähtö Kunnantalon alapihalta (Hallitustie 2)


Testi on tarkoitettu perusterveille 20‚Äď65-vuotiaille aikuisille, joilla ei ole ripe√§√§ k√§vely√§ rajoittavaa sairautta tai vammaa. Se testaa syd√§men ja verenkiertoelimist√∂n kest√§vyyssuorituskyky√§. Kuntoindeksi kertoo kest√§vyyskuntotason verrattuna samanik√§isiin samaa sukupuolta oleviin henkil√∂ihin. Testi ei sovellu eritt√§in hyv√§kuntoisille henkil√∂ille. Testiss√§ k√§vell√§√§n kaksi (2) kilometri√§ tasaisella vauhdilla mahdollisimman nopeasti.

V√§lt√§ jo testi√§ edelt√§v√§n√§ p√§iv√§n√§ alkoholin k√§ytt√∂√§ ja poikkeuksellisen raskasta fyysist√§ rasitusta. V√§lt√§ 2‚Äď3 tuntia ennen testi√§ raskasta ateriointia, tupakointia sek√§ kahvin, teen ja kolajuomien nauttimista.

Varusteina sään mukainen ulkoliikuntavarustus ja lenkkitossut.
Mikäli sinulla on oma sykemittari ja sykevyö, ota ne mukaan!

UKK-kävelytesti on kehitetty erityisesti hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnon ja sitä osoittavan kultaisen standardin, maksimaalisen aerobisen tehon (VO2max), arvioimiseen. Myöhemmissä tutkimuksissa on testi osoittautunut käyttökelpoiseksi myös tuki- ja liikuntaelimistön toimintakyvyn kuvaajaksi. Lue lisää UKK-kävelytestistä.

Lisätiedot Sannalta
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 183 8538