Pukkilan etsivänä nuorisotyöntekijänä toimii Iiro Soikkeli. Iiron tavoittaa puhelimitse numerosta 040 668 3095 ja sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sekä facebookista nimellä Pukkilan Etsivä Iiro Soikkeli.

Nuoret, jotka ovat ovat seuraavanlaisessa elämäntilanteessa voivat ottaa yhteyden etsivään nuorisotyöntekijään: 
- vailla opiskelupaikkaa, keskeyttäneet koulun tai on hankaluuksia opiskeluiden suhteen
- saaneet vapautuksen armeijasta tai keskeyttäneet armeijan tai siviilipalveluksen
- tai ovat muutoin elämäntilanteensa takia vaiheessa, jolloin ei tiedä mitä voisi tehdä

Myös huolissaan olevat läheiset voivat ottaa etsivään nuorisotyöntekijään yhteyden. 

Etsivä nuorisotyö on nuorelle vapaaehtoista ja perustuu luottamukselliseen keskusteluun. Mietimme yhdessä nuoren kanssa tulevaisuuden mahdollisuuksia ja omia mielenkiinnon kohteita.

Uuden nuorisolain mukaan etsivälle nuorisotyöntekijälle tulee automaattisesti tieto, jos nuori keskeyttää koulunsa tai on pitkään ollut ilman koulutusta tai työpaikkaa. Tällöin etsivä ottaa nuoreen yhteyden ja nuori saa itse valita haluaako hän apua sen hetkiseen tilanteeseen.

Etsivän nuorisotyön toimisto on Onnissa ja sinne voi tulla poikkeamaan vapaasti. Jos nuorella ei ole autoa, eikä kyytimahdollisuuksia, niin tapaaminen onnistuu vaikkapa nuoren kotona.

Etsivässä nuorisotyössä työskennellään nuoren kanssa yhdessä. Häntä tuetaan ja autetaan, ei tehdä puolesta. Tietyillä viranomaisilla on velvollisuus salassapitosäännösten estämättä luovuttaa tuen tarpeessa olevan nuoren yksilöinti- ja yhteystiedot etsivää nuorisotyötä varten.

Mitä etsivä nuorisotyö käytännössä on:
- nuorta tavataan sovitusti siellä, minne nuoren on helppo tulla
- autetaan nuorta työ- ja kouluasioissa sekä muissa asioissa, joissa hän tukea ja apua tarvitsee. Tavoite on löytää jokaiselle työ- tai koulupaikka. Myös muihin pulmiin ja ongelmiin pyritään yhdessä löytämään ratkaisu.
- etsivä nuorisotyöntekijä on tavattavissa nuokulla sekä käy kouluilla tapaamassa nuoria

Etsivä nuorisotyö on maksutonta, luottamuksellista ja se perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen. Apua tarjotaan aina kun nuori on sitä valmis vastaanottamaan! Työntekijän kanssa voi keskustella luottamuksellisesti kaikista mieltä painavista asioista.

LISÄTIETOA ETSIVÄSTÄ NUORISOTYÖSTÄ
Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut. Etsivän työn ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.