Matkailu

Lähellä. Ihana ja idyllinen. Turvallinen. Puhdas asua ja elää.

Pukkilan kunta sijaitsee itäisellä Uudellamaalla Porvoonjokilaakson maalaismaisemassa. Laajat kumpuilevat peltoaukeat ja hyvin säilynyt kyläidylli tervehtivät tulijaa.

Pertti Mäkelän ottamia valokuvia vuosien varrelta, tutustu linkistä!
Kuvia tapahtumista – Pukkilakk, kuvat Pertti Mäkelä

Pukkilassa voit tutustua mm. seuraaviin matkailukohteisiin.

Galleria Koivulinna

Galleria Koivulinna sijaitsee aivan Pukkilan keskustassa vanhassa kauniissa villassa, jonka Pukkilan kunta omistaa. Galleria on toiminut kesänäyttelyjen pitopaikkana Pukkilassa jo vuodesta 1987.

Galleria Koivulinna ja samassa pihapiirissä toimiva Pukkilan museo ovat avoinna kesäkaudella (Koivulinnantie 1). 

Ajankohtaiset näyttelytiedot Koivulinnan omilla www-sivuilla
Galleria Koivulinna

Tiedustelut
Galleristi Juha-Pekka Ikäheimo p. 050 575 5084
koivulinnagalleria@gmail.com
Facebook

Hutkon laama- ja eläintila

Hutkon tila on Pukkilassa sijaitseva perinteinen itä-Uusmaalainen tila, jonka juuret ulottuvat 1800-luvulle. Sukutila on kulkenut äidiltä tyttärelle jo neljännessä polvessa, ja taasen on uusi polvi tyttäriä kasvamassa. Peltoviljelyn ja metsätalouden lisäksi meillä on monenlaista eläinavusteista toimintaa.

Eläinavusteinen toiminta alkoi vuonna 2011 ensimmäisten laamojen oston jälkeen. Herkällä korvalla kuulostellen asiakkaiden toiveita on tilan tuote- ja palveluvalikoimaa kehitetty jatkuvasti. Nykyään eläinavusteisen toiminnan tärkeimpiä tuotteita ovat Ruoki & Rapsuta & Laamaile –hetket, Laama- ja Eläinvaellukset, Farmisynttärit sekä Eläinvierailut.

Ja on meillä myös perinteistä peltoviljelyäkin. Syödessäsi fazer-ruispaloja tai käyttäessäsi kotimaista rypsiöljyä todennäköisesti nautit peltojemme antimista.

(Ote yrityksen www-sivuilta, www.hutko.fi)

Pukkilan kirkko

Pukkilan kirkko on rakennettu nykyiselle paikalleen v. 1814. Siunauskappeli on Napionkosken partaalla. Kirkko on arvostetun kirkonrakentajan Matti Åkegrenin käsialaa. Kuvanveistäjä Hans Rosensteinin v. 1689 valmistama saarnastuoli on Suomen vanhimpia ja kauneimpia barokkityylisiä saarnastuoleja. Professori Wilho Sjöströmin maalaama alttaritaulu on vuodelta 1915.

Kanteleenjärvi

Kanteleen kylässä peltoaukeiden keskellä sijaitsee Etelä-Suomen huomattavimpiin lintujärviin lukeutuva Kanteleenjärvi. Keväisin siellä pitävät taukoa tuhannet muuttolinnut. Parhaita havaintopaikkoja ovat koulun mäellä sijaitseva lintutorni ja vanhan meijerin vastapäinen lato. Syksyllä Kanteleenjärvi on suosittu sorsastuspaikka. Järvi kuuluu valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan ja Natura-ohjelmaan.

Pukkilan Vintti

Vintti on juhlien ja tapahtumien kokoontumispaikka keskellä kaunista Pukkilaa Porvoonjoen läheisyydessä.

Juhlat, näyttelyt, konsertit, kokoukset. Tilaa yläkerrassa 80–100 hengelle, riippuen tapahtuman luonteesta. Tilat kahdessa kerroksessa, noin 200 neliö/kerros. Alakerran käyttö soveltuu parhaiten näyttelyihin ja lisätilaksi juhliin.

Tiedustele myös majoitusmahdollisuutta!

(Ote yrityksen www-sivuilta, pukkilanvintti.fi)

Wanha Iita

Idyllinen kotipuoti Porvoonjoen mutkassa ostaa ja myy huonekaluja, astiastoja, taidelasia, mattoja, tauluja jne.

(Ote yrityksen www-sivuilta, wanhaiita.fi)

Huovilan tila

Huovilan tila on luonnonmukaiseen kasvinviljelyyn ja islanninhevosiin erikoistunut maatila.

Huovila sijaitsee keskellä uusmaalaista peltomaisemaa Pukkilan Torpissa, aivan Mäntsälän rajalla. Matkaa on kymmenen kilometriä sekä Pukkilan että Mäntsälän keskustaan.

(Ote yrityksen kotisivuilta, huovilantila.fi)

Pukkila-museo

Galleria Koivulinnan kanssa samassa pihapiirissä (Koivulinnantie 1) on myös Pukkila -museo. Galleria Koivulinna ja Pukkilan museo ovat avoinna kesäkaudella.

Yado Oikawa – japanilainen majatalo

Majoitu omassa rauhassasi Porvoonjoen rannalla Pukkilassa, samalla japanilaisen kulttuurin herkuista nauttien!

Yado Oikawan japanilaisittain sisustettu 66 m² huoneisto tarjoaa ainutlaatuiset puitteet rentoutumiseen, merkkipäivien juhlistamiseen tai Japaninkaipuun yllättäessä.

(Ote yrityksen www-sivuilta, yadooikawa.fi)

Pukkilan seuratalot

Pukkilan kunnassa on neljä eri seurataloa: Kantele, Savijoki, Torppi ja Kirkonkylä. Linkistä löydät lisätietoa sekä vuokrausehdot.

Pukkilan seuratalot


Onko sinulla Pukkilassa sijaitseva matkailukohde, joka puuttuu listalta? Ilmoita kohteesi tiedot alla olevalla lomakkeella!

Syötä tähän lyhyt esittelyteksti kohteestasi