Kirjasto

Ajankohtaista kirjastopalveluissa!

Lukupiiri 8.3. klo 19 

Pukkilan lukupiirin maaliskuun kirjailija on Franz Kafka, jonka elämästä ja tuotannosta kertoo Markus Kalliokivi. Piiriläiset voivat valmistautua iltaan lukemalla kirjailijalta yhden tai useamman teoksen.

Kafka, yksi merkittävimpiä 1900-luvun alkupuolella esiintyneitä kirjailijoita, syntyi v. 1883 Prahassa, silloiseen Itävalta-Unkarin keisarikuntaan kuuluneessa maakunnassa, saksankieliseen juutalaiseen kauppiasperheeseen. Hän opiskeli oikeustiedettä ja työskenteli vahinkovakuutusyhtiön virkailijana, jonka toimen sivussa loi kirjallisen tuotantonsa. Kafka kuoli keuhkotuberkuloosiin vain 40-vuotiaana v. 1924.

Kirjailijan elinaikana julkaistiin valikoimia hänen novelleistaan, mutta pääteoksiin kuuluvat, tosin keskeneräisiksi jääneet romaanit Amerikka (myös nimellä Mies joka katosi), Oikeusjuttu ja Linna ilmestyivät vasta tekijän kuoleman jälkeen. Kafka on yksi novellitaiteen mestareista; tunnetuimmassa novellissa Muodonmuutos päähenkilö muuttuu torakaksi.

Kafkan moniselitteisessä, ahdistavan vainoharhaisen tunnelman, sysimustan huumorin ja unenomaisten elementtien leimaamassa tuotannossa on nähtävissä Itävalta-Unkarin byrokraattisen ja totalitaristisen yhteiskunnan vaikutusta ja toisaalta ennenäkyjä kirjailijan kuoleman jälkeen syntyneestä ”uudesta Euroopasta”, jossa pieni ihminen pyrkimyksineen jää mielivaltaisen hallintokoneiston jalkoihin.

Franz Kafka on maailman tutkituimpia ja tulkituimpia kirjailijoita, jonka tuotanto hämmentää ja lumoaa yhä uusia sukupolvia samaan tapaan kuin Hieronymus Boschin maalaukset.

 

Kirjastojärjestelmä vaihtuu ja Pukkilan kirjasto liittyy Helle-kirjastokimppaan. Lue lisää oheisen linkin takaa:

Koha-kirjastojärjestelmä otetaan käyttöön Pukkilassa 1.helmikuuta 2019

 

Tikusta asiaa on julkaistu YouTubessa.

’Osaajia Pukkilasta ja Myrskylästä’ on yhteisötaidemuotoinen lyhytelokuva oman elämänsä sankareista, osaamisesta ja sen jakamisesta. Kesto 18 min, Pukkilan ja Myrskylän kirjastoille toteuttanut Jaana Puhakka/Kuvani Ky

 

Kirjasto on yhteisöllinen oleskelupaikka, jossa tuetaan mm. sosiaalista-, harrastus-, järjestö-, opiskelu- ja yhdistystoimintaa. Lukuerkkerissä voi keskittyä valoisassa tilassa kirjaan, sanomalehtiin tai aikakauslehtiin. Kirjojen ja lehtien lisäksi kirjastossa on hyvä valikoima elokuvia, musiikkia ja äänikirjoja. Yleisöpäätteet ja langaton verkko ovat kaikkien käytössä. Kirjastossa on digitointipiste, jossa onnistuu valokuvien, diojen, negatiivien, VHS-kasettien ja isompien kuvien, karttojen sekä lehti- tai kirja-aukeamien digitointi. Kirjaston tiloissa käytettäväksi voi lainata myös tablettitietokoneita.

Lukuerkkerin vitriinissä on vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden ja kirjastossa järjestetään usein erilaisia tapahtumia. Kirjastossa on järjestetty esim. kirjailijavierailuja, luentoja, valokuvatapahtumia, nukketeatteriesityksiä, musiikkitapahtumia ja yleisökeskusteluja. Kirjastossa on kokoontunut mm. junioreiden pelikerho, senioreiden digikerho, kirjaston käsityökerho ja Pukkilan lukupiiri. Kirjaston tilojen varaamisesta kokouksiin tai koulutuksiin voi tiedustella kirjastonhoitajalta.

Kirjastohenkilökunta auttaa mm. tiedonhaussa, opiskelumateriaalin etsinnässä, verkkokirjaston käytössä, e-aineiston käytössä, kaukolainauksessa, lainaus- ja palautusautomaatin käytössä, Celia-aineistoon liittyvissä kysymyksissä jne. Kysy rohkeasti neuvoa!

Henkilö joka iän, vamman tai sairauden takia ei kykene tulemaan kirjastoon voi ilmoittautua kirjaston kotipalvelun käyttäjiksi ottamalla yhteyttä kirjastoon. Pukkilan kirjaston kokoelmista puuttuvaa aineistoa voi olla mahdollista saada kaukolainaan muista kirjastoista. Kaukolainapyynnön voi tehdä kirjastossa tai sähköpostitse:

kirjasto@pukkila.fi

Lainoja voi kirjaston ollessa suljettuna palauttaa omalla vastuulla ulko-oven vieressä olevaan vihreään palautuslaatikkoon. Lainat rekisteröidään palautetuksi seuraavana aukiolopäivänä.

Pukkilan kirjastopalvelut tarjoaa Myrskylän ja Pukkilan kirjasto, joka on kuntien yhteinen kirjastolaitos.

Kirjaston aukioloajat

ti, keklo 14 – 19
toklo 13 – 18
pe, laklo 09 – 13

Normaalista viikkoaukiolosta poikkeavat päivät näet alla olevasta linkistä:

2019 poikkeavat päivät

Käyttösäännöt
Maksut ja laina-ajat
Kirjaston lehdet
Koukuta kirja – koulujen ja kirjaston lukukampanja
Kirjaston kotipalvelu
Vanha kirjastokaappi

Verkkokirjasto – HELLE
ELLIBS-E-KIRJAT
PressReader e-lehtipalvelu
Naxos -musiikkipalvelu
Viddla -elokuvien suoratoistopalvelu
Celia.fi äänikirjat
digi.kirjastot.fi
Valokuvien ja VHS-kasettien digitointi

Kirjaston lomakkeita

Hankintaehdotus – sähköinen lomake
Kaukopalvelupyyntö – sähköinen lomake
Asiakkaaksi ilmoittautuminen / kirjastokorttihakemus – pdf

Anna palautetta tai kerro kehittämisideasi Pukkilan kirjastolle!