Kirjasto

Ajankohtaista kirjastopalveluissa!

Pukkilan kirjaston vitriinissä olevat Nallet saavat lahjan joulukuun jokaisena päivänä. Tule ihastelemaan jouluiseksi muuttuvaa maailmaa!

https://www.youtube.com/watch?v=QwH3KkZWJiQ

Helle-kirjastojen vanhat Ellibs-e -kirjapalvelut yhdistyvät Helle-Ellibs -palveluksi. Lue lisää oheisen linkin takaa:


Tikusta asiaa
on julkaistu YouTubessa.
’Osaajia Pukkilasta ja Myrskylästä’ on yhteisötaidemuotoinen lyhytelokuva oman elämänsä sankareista, osaamisesta ja sen jakamisesta. Kesto 18 min, Pukkilan ja Myrskylän kirjastoille toteuttanut Jaana Puhakka/Kuvani Ky

https://www.youtube.com/watch?v=4ZBN2sPf3ck

 

Kirjasto on yhteisöllinen oleskelupaikka, jossa tuetaan mm. monenlaista sosiaalista-, harrastus-, järjestö-, opiskelu- ja yhdistystoimintaa. Lukuerkkerissä voi keskittyä valoisassa tilassa kirjaan, sanomalehtiin tai aikakauslehtiin. Kirjojen ja lehtien lisäksi kirjastossa on hyvä valikoima elokuvia, musiikkia ja äänikirjoja. Yleisöpäätteet ja langaton verkko ovat kaikkien käytössä. Kirjastossa on digitointipiste, jossa onnistuu valokuvien, diojen, negatiivien, VHS-kasettien ja isompien kuvien, karttojen sekä lehti- tai kirja-aukeamien digitointi. Kirjaston tiloissa käytettäväksi voi lainata myös tablettitietokoneita.

Lukuerkkerin vitriinissä on vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden ja kirjastossa järjestetään usein erilaisia tapahtumia. Kirjastossa on järjestetty esim. kirjailijavierailuja, luentoja, valokuvatapahtumia, nukketeatteriesityksiä, musiikkitapahtumia ja yleisökeskusteluja. Kirjastossa on kokoontunut mm. junioreiden pelikerho, senioreiden digikerho, kirjaston käsityökerho ja Pukkilan lukupiiri. Kirjaston tilojen varaamisesta kokouksiin tai koulutuksiin voi tiedustella kirjastonhoitajalta.

Kirjastohenkilökunta auttaa mm. tiedonhaussa, opiskelumateriaalin etsinnässä, verkkokirjaston käytössä, e-aineiston käytössä, kaukolainauksessa, lainaus- ja palautusautomaatin käytössä, Celia-aineistoon liittyvissä kysymyksissä jne. Kysy rohkeasti neuvoa!

Henkilö joka iän, vamman tai sairauden takia ei kykene tulemaan kirjastoon voi ilmoittautua kirjaston kotipalvelun käyttäjiksi ottamalla yhteyttä kirjastoon. Pukkilan kirjaston kokoelmista puuttuvaa aineistoa voi olla mahdollista saada kaukolainaan muista kirjastoista. Kaukolainapyynnön voi tehdä kirjastossa tai sähköpostitse:

kirjasto@pukkila.fi

Lainoja voi kirjaston ollessa suljettuna palauttaa omalla vastuulla ulko-oven vieressä olevaan vihreään palautuslaatikkoon. Lainat rekisteröidään palautetuksi seuraavana aukiolopäivänä.

Pukkilan kirjastopalvelut järjestää 1.1.2018. alkaen Myrskylän ja Pukkilan kirjasto, joka on kuntien yhteinen kirjastolaitos. Muutos ei vaikuta kirjastopalveluihin Pukkilassa. Tällä hetkellä Pukkilassa ja Myrskylässä on oltava erilliset kirjastokortit. Kirjastoissa otetaan käyttöön yhtenäiset käyttösäännöt ja maksut, sekä aineisto- ja lainaajarekisterit syksyn 2018 aikana, kun molemmissa kirjastoissa on saatu Helle-kirjastojen Koha-kirjastojärjestelmä käyttöön. Käyttöönoton aikataulusta tiedotetaan, kun se on varmistunut.

Kirjaston aukioloajat

ti, keklo 14 – 19
toklo 13 – 18
pe, laklo 09 – 13

Kirjaston poikkeavat aukioloajat 2018, 3.12. lähtien

5.12.Keskiviikkona avoinna klo 12 - 16 (Itsenäisyyspäivän aatto)
6. - 8.12.Itsenäisyyspäivän aikaan suljettu
15.12. Lauantaina suljettu (järjestelmämuutos)
18.12.Tiistaina suljettu (lattioiden vahaus)
22.12.Lauantaina suljettu (järjestelmämuutos)
24.12.Maanantaina suljettu (jouluaatto)
25.12.Tiistaina suljettu (Joulupäivä)
26.12.Keskiviikkona suljettu (Tapaninpäivä)
29.12.Lauantaina suljettu (järjestelmämuutos)

Käyttösäännöt ja maksut
Kirjaston lehdet
Koukuta kirja – koulujen ja kirjaston lukukampanja
Kirjaston kotipalvelu
Vanha kirjastokaappi

Verkkokirjasto – AXIELL
ELLIBS-E-KIRJAT
PressReader e-lehtipalvelu
Naxos musiikkipalvelu

Celia.fi äänikirjat
digi.kirjastot.fi
Valokuvien ja VHS-kasettien digitointi

Kirjaston lomakkeita

Hankintaehdotus – sähköinen lomake
Kaukopalvelupyyntö – sähköinen lomake
Asiakkaaksi ilmoittautuminen / kirjastokorttihakemus – pdf

Anna palautetta tai kerro kehittämisideasi Pukkilan kirjastolle!