Tapahtumat 8.3.2019

Päiväys ja aika Tapahtuma
8.3.2019
12:00 -15:00

Naistenpäivä SRK

Tule viettämään iltapäivää Pappilaan!

Naistenpäivänä 8.3.2019 (pe)

Soppaa, sämpylöitä & säpinää

Lue lisää alla olevasta liitteestä!

Naistenpäivä 2019 SRK


Lue lisää...
Päiväys ja aika Tapahtuma
8.3.2019
16:00 -23:00

Laskettele Messilään!


Lue lisää...
Päiväys ja aika Tapahtuma
8.3.2019
19:00 -21:00

Lukupiiri kirjastolla

Pukkilan lukupiirin maaliskuun kirjailija on Franz Kafka, jonka elämästä ja tuotannosta kertoo Markus Kalliokivi. Piiriläiset voivat valmistautua iltaan lukemalla kirjailijalta yhden tai useamman teoksen.

Kafka, yksi merkittävimpiä 1900-luvun alkupuolella esiintyneitä kirjailijoita, syntyi v. 1883 Prahassa, silloiseen Itävalta-Unkarin keisarikuntaan kuuluneessa maakunnassa, saksankieliseen juutalaiseen kauppiasperheeseen. Hän opiskeli oikeustiedettä ja työskenteli vahinkovakuutusyhtiön virkailijana, jonka toimen sivussa loi kirjallisen tuotantonsa. Kafka kuoli keuhkotuberkuloosiin vain 40-vuotiaana v. 1924.

Kirjailijan elinaikana julkaistiin valikoimia hänen novelleistaan, mutta pääteoksiin kuuluvat, tosin keskeneräisiksi jääneet romaanit Amerikka (myös nimellä Mies joka katosi), Oikeusjuttu ja Linna ilmestyivät vasta tekijän kuoleman jälkeen. Kafka on yksi novellitaiteen mestareista; tunnetuimmassa novellissa Muodonmuutos päähenkilö muuttuu torakaksi.

Kafkan moniselitteisessä, ahdistavan vainoharhaisen tunnelman, sysimustan huumorin ja unenomaisten elementtien leimaamassa tuotannossa on nähtävissä Itävalta-Unkarin byrokraattisen ja totalitaristisen yhteiskunnan vaikutusta ja toisaalta ennenäkyjä kirjailijan kuoleman jälkeen syntyneestä ”uudesta Euroopasta”, jossa pieni ihminen pyrkimyksineen jää mielivaltaisen hallintokoneiston jalkoihin.

Franz Kafka on maailman tutkituimpia ja tulkituimpia kirjailijoita, jonka tuotanto hämmentää ja lumoaa yhä uusia sukupolvia samaan tapaan kuin Hieronymus Boschin maalaukset.


Lue lisää...

Powered by Events Manager