sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
fiilis-pelto.jpg
 

Ympäristöterveyden-huolto

Ympäristöterveydenhuolto valvoo, ennaltaehkäisee ja poistaa terveyshaittoja elinympäristössä. Lisäksi se tiedottaa alueen asukkaille, miten elinympäristön terveyshaitoilta voi suojautua ja miten niitä voi ehkäistä.

Ympäristöterveydenhuollon tavoitteena on varmistaa ihmisten ja eläinten elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus. Näihin tehtäviin kuuluvat mm. elintarvikevalvonta, tupakkavalvonta, talous- ja uimaveden laadun valvonta, asumisterveys sekä eläinlääkintähuolto. Ympäristöterveydenhuolto valvoo kohteita joiden toiminnasta on mahdollista aiheutua niiden käyttäjälle terveyshaittaa. Lisäksi ympäristöterveydenhuollon vastuulla on mm. eläinsuojelu sekä löytöeläimistä huolehtiminen.

Ympäristöterveydenhuolto valvoo toimialansa lupa- ja ilmoitusvelvollisia toimijoita säännöllisesti. Säännöllinen valvonta on maksullista. Tarvittaessa ympäristöterveydenhuolto voi tehdä tarkastuksia ja ottaa näytteitä terveyshaittaepäilyjen perusteella.

Rakennus- ja ympäristölautakunnan alainen ympäristöterveysjaosto toimii edellä mainittujen kuntien yhteisenä terveydensuojeluviranomaisena.

Porvoon ympäristöterveydenhuolto palvelee Pukkilan asukkaita ja yrityksiä. Ympäristöterveydenhuollolla on myös eläinten hyvinvointiin liittyviä tehtäviä.

Porvoon ympäristöterveydenhuollon yhteystiedot (linkki)

Porvoon ympäristöterveydenhuollon palvelut (linkki)

Porvoon ympäristöterveysjaoston esityslistat ja pöytäkirjat (linkki) 

Yhteystiedot

 
 
x