sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
fiilis-pelto.jpg
 

Matkailu

Pukkilassa voit tutustua mm. seuraaviin matkailukohteisiin:

Galleria Koivulinna

Galleria Koivulinna sijaitsee aivan Pukkilan keskustassa vanhassa kauniissa villassa, jonka Pukkilan kunta omistaa. Galleria on toiminut kesänäyttelyjen pitopaikkana Pukkilassa jo vuodesta 1987. Galleria Koivulinna ja samassa pihapiirissä toimiva Pukkilan kotiseutumuseo ovat avoinna kesäkaudella (Koivulinnantie 2). Ajankohtaiset näyttelytiedot Koivulinnan omilla www-sivuilla Galleria Koivulinna tai Facebook/Koivulinna. Tiedustelut Galleristi Mirva Jaakkola, koivulinnagalleria@gmail.com

Pukkilan kotiseutumuseo

Galleria Koivulinnan kanssa samassa pihapiirissä (Koivulinnantie 2) on myös Pukkilan kotiseutumuseo. Galleria Koivulinna ja Pukkilan kotiseutumuseo ovat avoinna kesäkaudella ke-su klo 11-17.

Frisbeegolfpuisto Teikarinmäellä

Teikarinmäen Frisbeegolfpuiston rata sijaitsee urheilukentän läheisyydessä käyttäen samaa parkkialuetta. Harjoituskori on urheilukentän reunalla, itse radan väylät sijaitsevat sorakuopan ympäristössä, jonne parkkialueen reunalta on lyhyt polku. Väylät kiertävät sora-alueella osittain metsässä, osittain reuna-alueilla, tarjoten tiukkoja ja haastaviakin väyliä, mutta myös rentoja alamäkeen heitettäviä väyliä. Lisätietoja https://frisbeegolfradat.fi/rata/teikarinmaen-frisbeegolfpuisto/
tai Liikuntapalvelut/ulkoliikuntapaikat

Hutkon laama- ja eläintila

Hutkon tila on Pukkilassa sijaitseva tila, jonka juuret ulottuvat 1800-luvulle. Sukutila on kulkenut äidiltä tyttärelle jo neljännessä polvessa, ja taasen on uusi polvi tyttäriä kasvamassa. Peltoviljelyn ja metsätalouden lisäksi on monenlaista eläinavusteista toimintaa. Eläinavusteinen toiminta alkoi vuonna 2011 ensimmäisten laamojen oston jälkeen. Herkällä korvalla kuulostellen asiakkaiden toiveita on tilan tuote- ja palveluvalikoimaa kehitetty jatkuvasti. Nykyään eläinavusteisen toiminnan tärkeimpiä tuotteita ovat Ruoki & Rapsuta & Laamaile –hetket, Laama- ja eläinvaellukset, Farmisynttärit sekä Eläinvierailut. Tilalla on myös perinteistä peltoviljelyäkin. Syödessäsi fazer-ruispaloja tai käyttäessäsi kotimaista rypsiöljyä nautit todennäköisesti peltojemme antimista (ote yrityksen www-sivuilta www.hutko.fi).

Pukkilan kulttuurikävely

Pukkilan Kulttuuriyhdistys ry on toteuttanut kartan kulttuurikävelylle. Tutustu Pukkilan kohteisiin linkin kautta löytyvän kartan avulla. Kierrä oheiset kohteet haluamassasi tai numerojärjestyksessä. Lisätietoja ja kuvat kohteista löydät Pukkilan Kulttuuriyhdistyksen kotisivuilta VISITPUKKILA Muistomerkkejä ja taideteoksia -osiosta www.pukkilankulttuuriyhdistys.fi/piristy-kulttuurikavelylla

Pukkilan kirkko

Pukkilan kirkko on rakennettu nykyiselle paikalleen v. 1814. Siunauskappeli on Napionkosken partaalla. Kirkko on arvostetun kirkonrakentajan Matti Åkegrenin käsialaa. Kuvanveistäjä Hans Rosensteinin v. 1689 valmistama saarnastuoli on Suomen vanhimpia ja kauneimpia barokkityylisiä saarnastuoleja. Professori Wilho Sjöströmin maalaama alttaritaulu on vuodelta 1915. Lisätietoja www.pukkilanseurakunta.fi

Kanteleenjärvi

Kanteleen kylässä, peltoaukeiden keskellä, sijaitsee Etelä-Suomen huomattavimpiin lintujärviin lukeutuva Kanteleenjärvi. Keväisin siellä pitävät taukoa tuhannet muuttolinnut. Parhaita havaintopaikkoja ovat koulun mäellä sijaitseva lintutorni ja vanhan meijerin vastapäinen lato. Syksyllä Kanteleenjärvi on suosittu sorsastuspaikka. Järvi kuuluu valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan ja Natura-ohjelmaan.

Metsäkasteen Alpakat ja Ainon Aasit

Tarjoamme asiakkaillemme erilaisia kokemuksia eläinten kanssa, omalla tilalla Pukkilassa. Tilalla asustaa ahvenanmaanlampaita, mohairvuohi, kanoja, ankkoja, hanhia, välimeren miniaaseja, alpakoita, afrikan kääpiövuohia, pupuja sekä koiria ja kissoja.  
Tarjoamme vierailuja palvelutaloissa ja tapahtumissa, joissa mukana sovitusti alpakoita, aaseja tai lampaita. Lisäksi toimintaamme kuuluu muun muassa lasten leirit, tutustumiskäynnit tilalla sekä eläinavusteinen valmennus.
Metsäkasteen Alpakat ja Ainon Aasit yritys alkoi muodostumaan ajatuksesta, jossa halusin hyödyntää lukuisia lemmikkejäni, johonkin tärkeään ja ihmisläheiseen työhön. Tästä syntyi idea ohjaajana ja valmentajana toimimisesta, laajasti erilaisten ihmisten ja ryhmien kanssa. Tavoitteeni on auttaa ja tukea erilaisista lähtökohdista tulevia henkilöitä ja tuoda iloa, tukea ja helpotusta arkeen.
Yritykseni pääpainona on palvelutalo ja tapahtuma vierailut. Kotipihalla eläinavusteista valmennusta arjen haasteisiin. Ryhmä vierailut, esim koululuokkia, kehitysvammaisten ryhmiä ym. Huom, kesällä -24 käytettävissä myös eteetön wc. Lisäksi järjestän erilaisia leirejä, tapahtumia mm. polttarivierailuja ja tutustumis hetkiä niin yksityishenkilöille, yrityksille kuin ryhmillekkin.
Kesällä 2024 lähtee pyörimään myös maatilamajotusta, eläintalli kahvittelut ym. mieltä virkistävät palvelut.
Lisätietoja: Metsäkasteen Alpakat ja Ainon aasit

Pukkilan Vintti

Vintti on juhlien ja tapahtumien kokoontumispaikka keskellä kaunista Pukkilaa Porvoonjoen läheisyydessä. Juhlat, näyttelyt, konsertit ja kokoukset. Tilaa yläkerrassa 80–100 hengelle, riippuen tapahtuman luonteesta. Tilat kahdessa kerroksessa, noin 200 neliö/kerros. Alakerran käyttö soveltuu parhaiten näyttelyihin ja lisätilaksi juhliin. Tiedustele myös majoitusmahdollisuutta! Ote yrityksen www-sivuilta www.pukkilanvintti.fi

Arvilan tila

Arvilan tila on luomutila Pukkilan Torpin kylässä. Tilan pelloilla ja metsissä laiduntaa suomalainen alkuperäisrotu, itäsuomenkarja, eli kyyttö. Kyytöt laiduntavat myös Torpinjoen varrella perinnebiotooppia, luoden harvinaistuville kasvi- ja eläinlajeille otollisen elinpaikan. Tilan puodista saa ostaa erityisen maukasta kyytön lihaa suoraan tuottajalta. Lisäksi vuokrataan pihapiirin mummonmökkiä, johon majoittuu jopa 15 henkeä. Tila tarjoaa tilauksesta myös maaseutuelämyksiä kuten Kyyttöaqilityä. Lisätietoja: www.arvilantila.fi tai Facebook/Arvilan tila

Huovilan tila

Huovilan tila on luonnonmukaiseen kasvinviljelyyn ja islanninhevosiin erikoistunut maatila. Huovila sijaitsee keskellä uusmaalaista peltomaisemaa Pukkilan Torpissa, aivan Mäntsälän rajalla. Matkaa on kymmenen kilometriä sekä Pukkilan että Mäntsälän keskustaan. Ote yrityksen kotisivuilta www.huovilantila.fi.

Onnin Japanilainen puutarha & Kahvila

Suomessakin harvinainen aito japanilaisten puutarhurien rakentama sisäpiha puutarha löytyy Onninkartanon kahvilan yhteydestä (os. Onnintie 3). Avoinna pääasiassa virka-aikoina. Keväällä kirsikan kukkien Hanami juhla.

Yado Oikawa – japanilainen majatalo

Majoitu omassa rauhassasi Porvoonjoen rannalla Pukkilassa, samalla japanilaisen kulttuurin herkuista nauttien! Yado Oikawan japanilaisittain sisustettu 66 m² huoneisto tarjoaa ainutlaatuiset puitteet rentoutumiseen, merkkipäivien juhlistamiseen tai Japaninkaipuun yllättäessä. Ote yrityksen www-sivuilta www.yadooikawa.fi.

Pukkilan seuratalot

Pukkilan kunnassa on neljä eri seurataloa: Kantele, Savijoki, Torppi ja Kirkonkylä. Linkistä löydät lisätietoa sekä vuokrausehdot Pukkilan seuratalot. Pukkilan seuratalot sivustoa ylläpitää Nicemedia Oy.

Kantelering (talvikaudella)

Sutii Racing ry järjestää ajoharjoittelupäiviä niin kokeneille kuin kokemattomille. Ratamme on suljettu alue, joten siellä voivat myös nuoret ajokortittomat kartuttaa ajotaitojaan. Ratamme on reilut 2km pitkä nopeilla ja hitaammilla mutkilla yhdistettynä. Lisätietoja: Facebook/Kantelering  

 

Yhteystiedot

 

Nina Hämäläinen
Viestintä- ja projektipäällikkö
puh. 040 180 0916
nina.hamalainen(at)pukkila.fi

 

Pukkilan Nuorisoseura
(pj. Ida Clewer p. 040 867 3846) ylläpitää sivustoa, josta näet Pertti Mäkelän ottamia valokuvia vuosien varrelta.

Tutustu linkistä: Kuvia tapahtumista – Pukkilakk

 
x