sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
fiilis-pelto.jpg
 

Tapahtumat

Koivulinnan Gallerian kesä 2024

Koivulinnan Gallerian kesä 2024

03.07.2024 klo 11:00 – 28.07.2024 klo 17:00
Viikonpäivät: ke, to, pe, la, su

Sijainti: Koivulinnan Galleria, Koivulinnantie 2, Pukkila
Yhteyshenkilö: Galleristi Mirva Jaakkola, koivulinnagalleria@gmail.com

ALLERIA KOIVULINNAN NÄYTTELYT KESÄLLÄ 2024:

5.-30.6.       Sari Soininen                              Terra Incognita
3.–28.7.      Jaana Tuomiston                        Ihmisen koti
31.7.-25.8.   Pukkilalaiset moniosaajat       Oman kylän taidetta

Koivulinna on avoinna 5.6.-25.8. keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17. Juhannusviikonloppuna 21.-23.6. näyttely on suljettu.

Taidekesän toisen näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 2.7.2024 klo 18.00-20.00, sydämellisesti tervetuloa!

Koivulinnan Galleriassa toimii myös kesäkahvila. Näyttelyn yhteydessä voit nauttia kupposen kahvia luonnon ääressä gallerian kauniissa ja idyllisessä pihapiirissä.

Gallerian pihapiirissä on Pukkilan museon rakennukset ja näyttely, joihin pääsee tutustumaan Gallerian aukioloaikana. 

HEINÄKUUSSA KOIVULINNASSA NÄHDÄÄN LAHTELAISEN KUVATAITEILIJAN JAANA TUOMISTON TAIDETTA: puupiirroksia, monotypioita ja esine installaatioita. Tuomiston Ihmisen koti -näyttely kertoo kuvitteellista tarinaa olemassaolosta, joka synnyttää väliaikaisia merkintöjä talon kolmeen huoneeseen. Ihmisen koti on pyhä. Se tarjoaa mahdollisuuden eriytyä muusta maailmasta. Sen perustaminen on sisäisen kodin luomista, olemisen tilaa, tapaa ja tunnetta, tietoisuutta paikan sijainnista, siihen integroitumista, kotiutumista. Kodiksi tuleminen edellyttää arkista toistoa, pysyvyyttä, ajan saatossa paikan tuttuutta, luotettavuutta ja turvaa. Olemalla kotoisin jostain on maailmassa olemisen tapa, ei yksin vaan suhteessa yhteisöön. Tämän tarinan lähtökohta on olla kotoisin jostain, josta on lähdetty ja jonne on palattu.  

Jaana Tuomisto on valmistunut Lahden Taideinstituutista (AMK) kuvataiteilijaksi, pääaineena taidegrafiikka. Osaamistaan hän on täydentänyt korutaiteen ja kuvataiteen erikoistumisopinnoilla. Hän on aiemmin valmistunut puusepäksi ja muotoilijaksi Lahden Muotoiluinstituutista.

Teosten kautta Tuomisto käsittelee usein ihmisyyteen ja ympäristöön liittyviä teemoja, joissa voi havaita viitteitä melankolisesta kaipauksesta ja hiljaisuudesta.
Jaana Tuomiston näyttely ”Ihmisen koti” on avoinna 3.–28.7.

ELOKUUSSA KOIVULINNASSA ON ESILLÄ ”Oman kylän taidetta”. Silloin annetaan kunniaa paikallisille osaajille, joita Pukkilasta löytyy yllättävän paljon. Paikallisten taiteilijoiden teoksia on toivottu Koivulinnaan näytille jo useiden vuosien ajan. Myös Pukkilan kunnan tekemän kulttuurikyselyn mukaan vastaajista suuriosa toivoi, että kulttuuritapahtumissa tulisi suosia ensisijaisesti paikallisia esiintyjiä/toimijoita. Tähän toiveeseen on haluttu vastata. 

Kymmenkunta pukkilalaista tai Pukkilassa juuret omaavaa taideosaajaa tuo monipuolisesti taidettaan historiallisiin Koivulinnan kamareihin. Esillä on maalaustaidetta, upeita valokuvateoksia, julisteita ym.
Paikallisten harrastelijoiden taidenäyttely ”Oman kylän taidetta” on esillä 31.7.-25.8.

 
x